Katja Ludwig

Sinds 1 januari 2016 werk ik bij Yxion en ben daar als recruiter verantwoordelijk voor de technische functies. Denk aan kwalificatie- en validatie engineers. Ik had het vanaf de eerste dag enorm naar mijn zin bij Yxion, maar eind maart 2016 bracht een verrassende ontwikkeling: mijn echtgenoot kreeg een expat contract aangeboden in Singapore.
Natuurlijk kon ik toen mijn baan opzeggen, maar dat zou zonde zijn geweest. Yxion en ikzelf waren over en weer erg tevreden en ik doe mijn werk met veel plezier, dus blijf ik voor Yxion werken. Met dit verschil dat ik nu op ruim 10.000 kilometer afstand werk, vanuit Singapore.
Als kandidaat of opdrachtgever merk je niets van deze misschien wat ongebruikelijke situatie. Mailen kan altijd en gesprekken met kandidaten en klanten verlopen via VOIP of Skype. Alleen de echte face-to-face gesprekken doe ik niet zelf, die doen mijn collega’s Dionne en Thijs.

Afstand schept extra voordelen
Natuurlijk is het in Singapore zes à zeven uur later dan in Nederland. Als Nederland wakker wordt, is het voor mij al lunchtijd. Dat lijkt lastig, maar het tegendeel is waar. Het biedt mij juist meer flexibiliteit om mijn dag in te delen. Als het voor mij ochtend is en Nederland nog in diepe rust is, kan ik geconcentreerd naar kandidaten zoeken. Mail en telefoon krijg ik op dat moment immers nog niet. Zodra Nederland aan de slag gaat is er tijd en ruimte om via telefoon en Skype gesprekken te voeren.
Ook voor Yxion heeft die afstand een voordeel. Nu ik in Singapore zit, verruimt dat namelijk onze ‘openingstijden’. Want ik ben als recruiter al operationeel als het in Nederland nog nacht is en kan snel reageren op spoedopdrachten, die de dag of avond ervoor zijn binnengekomen. Als de opdrachtgever dan de volgende dag weer op kantoor komt, heb ik het eerste deel van het traject al gedaan. Dat maakt snel schakelen tussen kandidaat en opdracht mogelijk.

Practice what you preach
Yxion houdt als werkgever rekening met de wensen en mogelijkheden van medewerkers. Dat geldt voor vakinhoudelijk wensen maar ook voor privé-omstandigheden. Soms is de reisafstand groot of is iemand niet fulltime beschikbaar. Dan kijken we altijd hoe we daar een oplossing voor kunnen vinden, want het draait toch om een goede match voor zowel de opdrachtgever als de collega.
Mijn situatie is natuurlijk extra bijzonder, maar laat goed zien hoe Yxion meedenkt en meewerkt als privé-omstandigheden daar om vragen. Nu hebben we een win-win situatie. Ik kan het werk blijven doen dat naar mijn zin is en Yxion behoudt mijn inzet en ervaring. Ze laten hiermee bovendien zien dat ze waarde hechten aan mijn werk en dat beschouw ik als een groot compliment!
Yxion BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close